Uno

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tertzo´s Ray of Light, född 2009.

Försommaren 2009 åkte jag av en händelse med Anne ner till Ängelholm för att kika på en tik som skulle omplaceras. Under fikat där fick jag höra att en dansk uppfödare hade en kull med en hane jag spanat in på nätet och det fanns tydligen valpar kvar i kullen. Sagt och gjort, jag mejlade och ringde till den danska uppfödaren och fick ja på att åka ner och presentera mig själv och kika på valparna.

Så föll det sig att liten Uno fick följa med hem till Ramstorp några veckor senare. Uno var en ljuvlig valp, enkel och lättsam och med en mentalitet som var allt jag någonsin kunnat önska. Men strax efter att Uno var 4 månader började han halta fram. Jag vet inte hur många gånger jag var hos veterinären med honom och vi klämde, sträckte och röntgade, men inget fanns att hitta. Tills en dag när han var dryga 8 månader och vi hittade allt möjligt. Röntgenbilderna kom i fatt hans snabbväxande kropp och visade att hans högra framben inte växte som det skulle. Vi röntgade även höfter då och när även dessa bilder visade sig vara dåliga (avlästes senare med dubbelsidigt D) fick jag ta det värsta av alla beslut man som djurägare behöver ta. Uno lillfis fick somna in bara 8½ månad ung, han var väl helt enkelt för bra för att vara sann…

Coola Uno

 

Vår coola lilla Uno. 12 veckor ung var han med på Böda och folk var helt tokiga och flockades runt honom så matte fick vara en riktig tjurkärring och mota bort alla klängiga från den söta valpen, Uno däremot tog det hela med fattning, så klart liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s