Olle

olle

LP I LP II Bernerdalens Olle, vår första hund och den bästa av dem bästa.

I stort sätt omgående när vi flyttat in i vårt hus började jag leta efter hund. Rasen var redan given, en berner skulle det vara. Jag ringde några uppfödare, stod på kö hos någon men sedan blev det inga valpar alls eller ingen över till oss några gånger innan vi fick napp. Så den 8:e november 2002 (jag minns fortfarande den dagen tämligen glasklart) kom han då hem den lilla bollen.

Tanken från början var bara att han skulle vara en god kompis, någon som hängde med mig till stallet och som vi skulle ta skogspromenader med. Men med Olle öppnade sig en helt ny värld, det är jag honom evigt tacksam för!

Olle fick testa det mesta, lydnad, agility, drag, bruks, viltspår, utställning och diverse olika trix. Vi tog simkörkort och testade massage och elektroterapibehandlingar och lärde oss att friskvård för hund är väl värt att satsa på! Han lärde mig massor och var en tacksam hund att arbeta med då han aldrig tjurade ihop, alltid försökte och alltid gjorde något om man bad honom, att det i bland inte alls var det jag bad honom om som han faktiskt utförde är ju en annan sak… Tillsammans tävlade vi upp till elitklass i lydnaden, blev uppflyttade från appellspår och blev faktiskt årets arbetande sennenhund 2006! Det mesta av det jag kan om hundar i dag lärde jag mig genom och tack vare Olle.

Olle drabbades som ganska ung av borrelia flera gånger och fick pga det artroser i de flesta lederna. Trots det var han pigg och aktiv in i det sista. På kvällen den 12:e mars 2012 drabbades Olle av magomvridning och vi hade inget annat väl än att låta honom få somna i från smärtorna. Fortfarande är smärtan och saknaden efter honom ofantlig men nu kan jag faktiskt minnas honom med mest glädje, jag kan njuta av alla mina bilder av honom och skratta när jag pratar om allt vi fick uppleva tillsammans.

Olle var och är min ”en gång i livet” hund, grabben som hade oss och sin omgivning lindad runt tassen, som alltid visade precis vad han tyckte om saker eller personer och som var min allra bästa vän.

olle hoppar

Olle pigg och spänstig även som äldre farbror, tror han är 7 år på bilden. Foto Anders Nilsson.

Olle klubbmästare

Klubbmästare i klass III

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Testar drag

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Testar agility. Tunnlar var Olles absoluta favorit, det gick till och med att använda tunnlar som belöning för väl utfört lydnadsmoment.

olle apporterar

Det tog över ett år att lära honom att apportera men när han väl förstått vad jag ville så apporterade han allt jag bad honom om. Metall, glas, blombuketter, presenter, hinkar osv. Foto Anders Nilsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s