Frisk

friskFrisk född 2016-03-04, åtta månader ung på bilden.

2016 var det dags för en ny liten kille att flytta in här hemma i Ramstorp. Tre hundar är det jag tycker är alldeles lagom att ha och flocken behövde därför utökas. Att det blev just Frisk som flyttade hit var mycket för att jag kände till linjerna i hans stamtavla väl. Efter allt vi gått igenom med Odden så ville jag veta mer om bakgrunden och på så sätt vara lite mer safe, även om man så klart aldrig kan veta hur en kombination slår ut ändå.

I Friskens fall känner jag till flera av individerna och jo då, han har en del kända figurer där bak i stamtavlan som kopplar ihop honom med både Maxen, Kilo och Odd.

För första gången köpte vi en valp som fanns på nära håll, nämligen utanför Norrköping. Praktiskt värre eftersom man då kunde åka och titta på de små liven många gånger. Stackars Angelica och Kricka som är Friskens uppfödare fick stå ut med att ha mig hängandes i köket på golvet både nu och då.

Frisken var en favorit hos mig ganska tidigt men för att hålla alla dörrar öppna var det inte fören valparna var 7 veckor som jag bestämde mig. Vad Frisk skulle heta var dock bestämt sedan länge. Med Odden har jag fått ”äta upp” att jag döpte honom till just det med tanke på ordets engelska mening och jag kontrade då med att ”Om det är så enkelt att bestämma hur en hund ska bli så ska min nästa heta Frisk och Perfekt!”. Nu var jag en gnutta mer ödmjuk och nöjde mig med Frisk 😉 Passande nog så var det ju dessutom Fruängens F kull så Frisken heter alltså Fruängens Frisk i stamtavlan.

Frisken är utan tvekan den enklaste och mest okomplicerade valp som vi har haft! Han är social så det räcker och blir över, tar nya miljöer med en klackspark och hänger med på vad vi än erbjuder, ett riktigt litet A barn. Vi får väl se om slyngelåldern tar ut sin rätt sedan i stället?

Än så länge så har vi inte gjort så mycket. Han får vara valp och mest hänga med och vara en hangaround till de andra. Vi ska säkert testa på lite olika saker vad det lider men han får växa och vara liten först, vi har inte bråttom.

Något som Frisken däremot har fått göra mycket är att hänga med och campa! Redan tre dagar efter att han flyttade hem till oss bar det av på den första husvagnstrippen och trots att han i skrivande stund inte är mer än 8 månader så har han redan hunnit hänga på Böda tre gånger och dessutom varit på ett gäng andra husvangstrippar. Ja resa verkar han få vänja sig vid, Byske besökte han i somras och ute i skärgården har han också hunnit vara. Dessutom är första resan utomlands redan på ingående då Frisken kommer att få göra officiell debut i utställningssammanhang 9 månader och 6 dagar ung i Finland.

Men mest hoppas vi så klart att han faktiskt kommer leva upp till sitt namn och få vara frisk under ett långt, långt liv!

svart
Som sagt praktiskt att ha nära till valparna, då kan man följa dem ofta och noga. Här är Frisken 4 veckor har jag för mig.

napp
Liten charmknutte hälsar på Hanna i Stockholm och snodde en napp, är man liten så är man liksom.

Frisk sitter
Har hängt på Böda Sand både nu och då och trivs fint som strandraggare.

Frisk på sten
Var med om sin första korta fjällvandring redan som fem månadersvalp och jag ser fram emot att dela tält med Frisken i framtiden.

bir baby
Utställningsdebut på Sennenspecialen i Byske och där blev det resultatet BIR-baby.

15003255_10205996313946007_2078878170905203284_o
Enkel och lättsam att ha med sig oavsett aktivitet.