Nä allt är inte alltid toppen, men Andøya ger vi tummen upp för!

I går var ju tanken att utforska Senja mera och förhoppningsvis få se ön i lite bättre väder. Så blev det inte! Det visade sig nämligen att campingen vi var på var helt bokad pga någon fotbollsturnering. Inte bara campingen vi var på, de flesta var fullbokade. Ja så efter att ha rastat hundarna, plockat i ordning, tagit en dusch osv så åkte vi helt enkelt vidare.

Det tar sin tid att åka med husvagn och det går absolut inte fortare när man är i Norge och deras små vägar 😉 Men vem har bråttom, vi har ju semester 🙂 Vid fem tiden hittade vi en camping på Västerålen som vi trodde skulle kunna vara något att ha. Den låg i slutet av en fjord med höga berg runt omkring, vad skulle kunna vara fel liksom? Men det var ett redigt bottennapp. Campingen var inte det mista charmig, utan sliten och tråkig. Inga platser utmärkta så folk stod huller om buller och vart man än ställde sig så tittade någon snett på en… Säsongscamparna såg mest ut som irländska asfaltsläggare, stökigt och skabbigt. Nä vi konstaterade snabbt att här blir vi bara kvar en natt!

Men vi orkade inte åka vidare så stödbenen kom ner, en liten hage till hundarna kom upp och sedan skulle hundarna rastas. Fast var liksom? Det fanns en liten stig på andra sidan vägen som vi testade men det var inte någon direkt lämplig mark att gå på. Det fick dock duga och hundarna fick i alla fall rasta av sig. Tillbaka vid vagnen så kom det in ett ösregn och vi orkade inte laga någon mat så vi värmde rester från gårdagen och käkade det. Nä inte alla dagar är bra dagar när man är ute på vift 😉


Det enda bra med campingen var att vi hittade ett litet vattenfall där på stigen på andra sidan vägen 😉

Eftersom vi inte hade någon orsak att stanna längre än nödvändigt på denna camping som förövrigt hette Gullfjords camping, så gick vi upp skapligt, rastade hundarna och fick i oss frukost innan vi snabbt packade i hop och redan klockan nio var vi på rull igen.

Dagens plan var att ta oss till Andøya och låta hundarna motionera på de vita stränderna uppe i norr. Husvagnen ställde vi på en parkering i trakten av Sortland och sedan for vi ut på Andøya. Alltså satan så vackert det är här ute på Västerålen! Andøya visade sig dessutom vara en ö som inte bara var branta fjäll utan det fanns en del flackare partier också. Men alla dessa vackra, vackra fjäll som hela tiden är i blickfånget, alltså vi sitter och ojar oss hela tiden över hur vackert det är! Ja och så kom vi till slut upp till Bleik och inte bara var det vackert, solen sken dessutom från en klarblå himmel och vi kunde knalla ner till en kritvit sandstrand och låta hundarna få sträcka ut. Rätt och slätt ljuvligt!

Ja vad ska man säga? Det blir liksom inte mycket bättre än så här!
Lite klantigt att inte ta med sig kameran kan man ju tycka men ja ja, vi ska förhoppningsvis få se fler lika vackra vyer när jag har kameran med mig.


Äckligt stora maneter här dock, lite skillnad mot de små vi har i Östersjön 😛

Efter att gårdagen inte bjöd på så mycket motion och dagen så här långt inte heller gjort det så var hundarna mycket nöjda med att nu få gå 5 km och kunna gå ner och blaska i havet när de ville. Kallt var det, Atlanten verkar inte vara direkt uppvärmd men hundarna bryr sig ju inte om det och jag hade aldrig fått för mig att bada bland dessa gigantiska maneter i alla fall kan jag säga.

När alla var nöjda med strandbesöket så åkte vi vidare en knapp mil till Andernes som ju ligger längst norrut på Andøya. Härifrån kan man åka på valsafari och det hade jag väldigt gärna gjort men det hade varit svårt att få till eftersom Henrik och jag hade fått åka varsin dag med tanke på hundarna, dessutom kostar det ju en ganska rejäl slant, men en annan gång kanske. I stället för valsafari blev det i stället lunch på en restaurang. Någon vidare meny hade de väl inte men mat i magen fick vi och mätta blev vi. Skönt att sitta ute i solen och käka dessutom, obegripligt att det var ganska många som valde att sitta inne? Hundarna rastades lite snabb sedan igen innan vi åkte söderut för att hämta upp vagnen igen, fortfarande konstant ojande över alla vackra vyer.

Ja och vi hade kanske kunnat åka lite mer på Västerålen men dels var en ö avstånd pga någon cykellopp? och dels var vi faktiskt nu ganska sugna på att få se Lofoten till slut. Jag som skulle varit där redan i februari liksom.

Vi har nu hamnat på Kabelvåg camping och den verkar riktigt trevlig av det vi sett. Det finns bra med leder att rasta hundarna på och det ligger bra till för att kunna kika runt lite i närheten i morgon och kanske någon dag till. Här stannar vi i alla fall minst två nätter 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s