Senja

I dag var dagen att utforska Senja. Fast alltså Senja själv var inte alls på humör för det. Vädret har varit duggregn och dimmigt hela dagen. Molen har varit tunga och hängt nere vid fotknölarna typ. Nåja vi kan ju inte sitta i husvagnen hela dagen så när vi fått i oss frukost, hundarna var morgonrastade osv så satte vi oss i bilen och åkte i väg.

Vi rullade norrut för att ta oss till vägarna längs norra kusten och både jag och Henrik stönade lite när vi insåg hur fruktansvärt vackert det nog var här men nu fick vi liksom bara ana det. Vi åkte genom smala konstiga tunnlar, över någon bro, vi såg små, små byar, allt i ett ljusgrått filter. När vi hade varit i byn Torsken (ja byn hette verkligen så) så stannade vi för att rasta hundarna. På vägen ut till Torsken hade jag sett skyltar om en liten vandring så där stannade vi nu och det visade sig i alla fall vara ett lyckokast!

Vi följde en stig över fjällhed genom en dal och kom efter ca 1,5-2 km fram till en liten sjö där det var en smal sandremsa som strand och fanns ett litet vindskydd. Det var knäpptyst på fjället, inte ett prassel i några löv, inget kluckande i vattnet, bara helt tyst. Maffigt att få uppleva.

Hundarna var nöjda med att få röra på sig och snoka runt. Det lilla monstret snokar mer än de andra och lyckades hitta ett grisöra mitt på fjället? Hur liksom? Mycket tjurigt fick han lämna kvar det då man inte kan veta vad för otäckt ett grisöra som legat på fjället ett tag kan innehålla nu 😉


Kommer ni någon gång? 
Besten har bråttom, bråttom när han får sträcka ut på fjället 🙂


Framme vid Ballesvikvatnet (ja det hette faktiskt så). En trevlig liten sjö med en liten strand och så ett vindskydd.

Henrik roade sig med att skriva in oss i inte mindre än två gästböcker som fanns vid vindskyddet och sedan knallade vi tillbaka samma väg som vi kom.

Vi fortsatte sedan vår rundtur. Stannade och käkade medhavda plättar på en parkering och stannade på ett gäng andra ställen för att kika lite. Ja av det vi såg då 😉 Hundarna var med ut vid de flesta ställena och trots att det inte känns som att de fått mycket motion i dag så visar telefonen ändå att vi gått 10 km i dag så det är kanske inte så konstigt att de inte är rastlösa som de brukar vara när de fått ha en lugn dag.


Stopp vid en rastplats och vi passade på att gå ut på klipporna och försöka ta några bilder med de molnbeklädda bergen där bakom.

Vi var tillbaka vid husvagnen vid halv sex på kvällen och snodde då i hop en snabb middag och gav hundarna mat. Sedan har vi ägnat större delen av kvällen åt att ligga och titta på Monsen på NRK. Wifit på campingen är inte det bästa men det har ändå gått skapligt 😉

En trevligdag är snart slut, i morgon väntar nya äventyr 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s