Mitt i sommaren

Ett inlägg under juli ska jag väl kunna få till i alla fall.

Vi jobbar ju på den här månaden eftersom vi föredrar att ha semester i augusti och september. För mig passar det bra eftersom jag i år återigen jobbar med schemaläggning och den kan jag lika gärna göra hemifrån. Så mina arbetsdagar består i att sitta på jobbet några timmar på förmiddagarna och sedan jobba klart hemifrån. Lyxigt värre faktiskt 🙂  Skönt också att kunna ge svärmor och svärfar lite semester från hundarna eftersom jag kan sköta hundarnas rastning själv när jag jobbar så här.

Dagarna rullar på med andra ord. Jag har haft fullständig kantarellmani senaste veckorna, som vanligt. Förra året var ju så torr så det var inte fören på slutet av säsongen som jag hittade skogens guld. I år har det dock varit god tillgång på kantareller och det är åtskilliga liter som följt med hem 🙂 Synd bara att det är så jäkla trist att rensa sen…

Hundarna mår bra. Besten är verkligen i garderobsåldern just nu och det är ta mig tusan tveksamt om han ska ställas i Byske så som han ser ut. Men han har ju två veckor på sig att rätta till den där fula rygglinjen 😛

Just nu är det rejäl värmebölja och hundarna är lagom rastlösa om dagarna. Det blir lite sim och vattentraskande så klart och så promenad på morgonen, men i övrigt är det vila i källaren som gäller. I går fick alla fyra halvfruset färskfoder till kvällsmat och Besten kunde knappt tro sina ögon. Matskadad som han är så trodde jag att han skulle sluka allt men han var duktig och låg och knaprade på fodret och försökte inte svälja hela korven på en gång.

Vi har haft sommarfest här hemma, vilket blev lite snabbt bestämt. Men spontana grejer är ju oftast det roligaste så det blev en härlig kväll med goda vänner ute i ladugården. 12 hundar och 10 människor var vi, bra fördelning 😉

Jag är inne i en period då jag är sugen på att fotografera massor men just i den här värmen funkar det ju dåligt. Lite fotande senaste veckorna har det i alla fall blivit och i morgon ska jag åka till Strömsholm och fota lite vinthundar 😛 Fördrar ju så klart att fota Berner men får ju erkänna att det är riktigt skoj att fota andra raser också. Ja och i Strömsholm vid slottet ska vi väl kunna hitta någon plats som är vacker att fota vid kan man ju tycka. Frågan är bara om jag står ut i 32 gradig värme och inte minst om hundarna gör det? Fast vinthundar verkar vara mer bekväma med värme än Berner.

Och snart är det semester och då är planen att låta kameran smattra på ordentligt eftersom vi planerat att dra norrut 🙂 Byske så klart men sedan vidare norrut direkt efteråt. Storforsen, Trollsjön och kanske något mer i Sverige och sedan är planen att dra över till Norge och besöka både Senja och Lofoten 😀 Vi får väl se hur mycket vi hinner och hur vädret är men det vore väl själva tusan om jag inte skulle hitta trevliga miljöer att fota i där va?


Tvingade Annette att komma med wachtlarna härom veckan så att jag fick fota lite bland blåklinten 😉


Ja och så hade jag lånat Emmy så henne stoppade jag ut i ett vete och vallmofält.


Odden fick posera bland lavendeln i Alvastra klosterruin och…
…lite uppe på en mur också.


Ja och Frisken ville inte vara sämre än mamma Emmy och fotade sig i vete och vallmofältet han också 😉

1 tanke på “Mitt i sommaren

  1. Som vanligt får du hälsa till Byske, min födelseort. Kul att ni tänker åka till Storforsen, det är en upplevelse. Ha en underbar resa med härliga upplevelser!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s