Sennenträff i mörker

Första advent, det gillas. Eller nja kanske inte i år då. Inte en enda av våra ljusstakar fungerade när jag skulle sätta upp dem i dag, suck. Med andra ord där det sorgligt opyntat här hemma fortfarande. Ja ja det lär bli jul oavsett om jag pyntar eller inte.

I dag var det dags för året sista sennenträff. Denna gång hade jag bestämt att vi skulle ses i Norrköping och gå deras Ljusfestival. Det är 13 ljusinstallationer som man då kan besöka när man går en liten slinga. Normalt träffas vi ju på förmiddagen men det funkar ju inte när man ska se på ljusinstallationer så det blev nya grepp på denna sennenträff. Vi möttes i stället upp vid 16 på eftermiddagen och jag som tänkte att de flesta kanske ville vara hemma och adventsmysa hade som vanligt fel för det blev faktiskt hela 16 hundar med tillhörande familjer som dök upp, härligt!

En tämligen ostrukturerad träff får jag ju erkänna eftersom jag inte hade koll på vart vi skulle gå men det löste sig ju fint eftersom Eva tog täten och lotsade oss runt. Högst förvånande visserligen eftersom Eva inte brukar kunna följa snitslade banor annars men Norrköping fixar hon alltså fint 😉


Samling vid den första ljusinstallationen vid Carl Johans park. En italienare som gjort denna, alltså jag känner att jag hade kunnat komma på den idén själv faktiskt 😛

Ska man ge något omdöme om själva ljusinstallationerna så var väl kvalitén tämligen skiftande om du frågar mig. Ska jag vara ärligt så gillar jag de vanliga ljusdekorationerna som Norrköping är full av bättre. Vackra ljussatta hus och träd är liksom snyggt, en oidentifierbar ljuspunkt som blinkar i vatten är inte riktigt lika vacker om jag får säga min mening 😉 Men mysig att gå där i Norrköpings gamla arbetarkvarter är det ju. Det blev en liten kort fika också på vår promenad då jag hade värmt glögg och tagit med i termosar samt så klart pepparkakor och skumtomtar.

Ett tips till nästa års ljusfestival är en installation med berner för jag tror bestämt att vi, läs hundarna, blev lika mycket beskådade och fotograferade som ljusinstallationerna 😉 Sista biten tillbaka till Carl Johans park dök månen upp bakom molnen och helt ärligt, en vackrare ljusinstallation än månen finns väl knappast?


Månen, vackraste installationen för kvällen!

Ja men det blev ju en ganska lyckad sennenträff ändå även om jag vet att de flesta föredrar att få komma ut i skogen. Jag som ju bara skulle köra aktivitetsombudsrollen i ett år har nu kört två och någon ersättare finns inte på kartan ännu så jag kör väl ett år till då… Ingen skulle dock bli gladare än jag om någon annan tog över!

I övrigt påminde mina vänner mig om att det är dags att få packningsångest igen för vi ska visst åka till Finland på torsdag. För att faktiskt känna mig lite duktig så fick jag i kväll därför för mig att fixa till Friskens packning redan i kväll, kors i taket liksom! Förstå paniken när jag upptäcker att Friskens pass då är borta?!? Det var ju så klart med i Tyskland för några veckor sedan men nu var det puts väck borta? Det tog mig en bra stund att gå igenom ett antal väskor, jackor, byrålådor och annat innan jag till slut hittade det i regnjackan? Suck liksom, det är så jag i ett nötskal. Nåja då är i alla fall Friskens packning färdig och jag har bara mitt eget packande kvar att stöna och ha ångest över…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s